Banyo ve mutfak bataryası nasıl değiştirilir?
Batarya değiştirmek yeni tür bataryalar sayesinde çok daha kolay bir hale geldi. İlk iş olarak, lavabonun altında yer alan tesisatta ara musluk olup olmadığını kontrol ekmek gerekiyor.
Ara musluk varsa, vananın boru akışına dikkat edilerek üzerindeki açma kapama kolu çevrilip kapatılır. Vidanın ya da açma kapama kolunun paralel olması, açık olduğunun göstergesidir. Ara musluk olmaması durumunda ise ana giriş vanasını kapatmak gerekir. Bazı sıhhi tesisatlarda ana musluklar iki adet olabilir, ikisinin de kapalı olduğundan emin olmak gerekiyor. Vanaları kapatma işleminin ardından borularda kalan suyu boşaltmak için bataryalar açılır ve borularda kalan su bitene kadar açık tutulur.
Su tahliyesi işlemleri tamamlandıktan sonra lavabonun altında yer alan bağlantı flekslerinin somunları gevşetilir ve tamamen sökülür. Bu işlemlerin ardından eski batarya yerinden çıkarılmaya hazır hale getirilmiş olur. Eski batarya yavaşça yerinden çıkarılır. Yeni bataryayı tüm bağlantı boruları ile birlikte yerleştirilerek yerine sabitlenir.
Yeni batarya takarken nelere dikkat etmeli
- Yeni batarya takarken, sıcak fleks hortumunu sıcağa, soğuk fleks hortumunu ise soğuğa denk getirmek önemlidir.
- Fleks hortumları teflon bant ile su girişine bağlanır.
- Batarya seçerken dikkat edilmesi gerekenlerin başında ise lavabonuzun yapısı yer alıyor.
- Banyo bataryası takarken hazır bulundurulması gereken araç gereçler tornavida, İngiliz anahtarı ya da kurbağacık anahtar olarak bilinen somun açıcı, teflon bant ve bataryanın, lavaboda yerleştiği delikte boşluk kalma olasılığı nedeniyle silikon ve silikon tabancası.
- Batarya takarken küçük bir öneri: Bataryanızı seramik bir lavaboya takıyorsanız, lavabonuzu bez bir örtü ile örtün. Bataryayı takarken yanlışlıkla düşürseniz bile bu bez sayesinde olası kırılma ve çatlakları önlemiş olursunuz.
Banyo bataryasın takarken nelere dikkat etmeli?
Banyo bataryası takarken öncelikle yine vanaları kapatıp borularda kalan suyun tahliye edilmesi gerekiyor. İlk önce İngiliz anahtarı yardımıyla duş başlığının hortumu bataryadan sökülür. Bu işlemi ayrıca pilot pense isimli aletle de yapılabilir. Yine aynı aletle bataryayı duvara sabitleyen somunlar gevşetilir. Bu şekilde sökme işlemi gerçekleştirilir. Yeni batarya takarken contalarının olup olmadığı kontrol edilmelidir. Genellikle yeni bataryaların içinden kendi contaları çıkar. Yeni batarya duvara somunları sıkılarak monte edildikten sonra duş hortumu girişi de takılır. Tüm bu işlemlerin ardından vanalar açılır, musluklar da açılarak su kaçağı olup olmadığı kontrol edilir
0 Yorum